Apex / Turner

first_imgCopyAbout this officeTurnerOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsWaterlooSydneyHousingAustraliaPublished on July 17, 2013Cite: “Apex / Turner” 17 Jul 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Surface: Nordic DécorGlassMitrexSolar PanelsPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemSealantsAGROB BUCHTALHow To Benefit From Ceramic Tiles With Hytect SurfaceSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassFacade SystemsTrimoTrimoterm FTV in the BASE – Backing wallSkylightsVELUX CommercialModular Skylight Ridgelight in Office BuildingDoorsVEKAFront Doors – SOFTLINECurtain WallsRabel Aluminium SystemsMinimal Curtain Wall – Rabel 35000 Slim Super ThermalResidential ApplicationsULMA Architectural SolutionsVentilated Facades on Building in PamplonaDoorsLibartVertical Retracting Doors – Panora ViewAccessories / TV MountsYellow Goat DesignScreens – BlossomMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/401545/apex-turner Clipboard 2012 Photographs Year:  Apex / Turner Apartments “COPY” CopyApartments•Waterloo, Australia Architects: Turner Year Completion year of this architecture project center_img Apex / TurnerSave this projectSaveApex / Turner 2012 Year:  photographs:  Brett BoardmanPhotographs:  Brett BoardmanSave this picture!© Brett BoardmanRecommended ProductsWindowsSolarluxSliding Window – CeroWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedWindowsJansenWindows – Janisol PrimoWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingFrom the architect. The site, reclaimed and redefined as part of the Victoria Park brown field redevelopment precinct in Sydney, is long and thin. An island site. A ‘tall’ building holds the northern end of the site whilst the ‘long’ building follows the arc of Defries Avenue.Save this picture!ElevationThe ‘tall’ building is assembled as a series of stacked boxes. Taking advantage of the city views, internal living areas are pushed closer to the building edge. In response to the internal planning the boxes are stretched and pulled between levels and facades.Save this picture!© Brett BoardmanWhilst the ‘tall’ building is defined by the edge of Cooper Place, the sweeping arc of Defries Avenue defines the ‘low’ building.Save this picture!© Brett BoardmanTo take advantage of the solar access, apartments are turned towards the north. Projecting bay windows, both single level and double height, allow apartment bedrooms to be closer to the external façade, further animating the building form.Save this picture!© Brett BoardmanAt street level a mix of retail uses with a large covered terrace activates the base of the ‘tall’ building. The terrace area folds into the ‘pocket park’ between the two buildings. This interstitial space provides an entry forecourt to both buildings whilst the cantilever to the ‘long’ building heightens the drama of procession into the building. At the southern end a double height entry space with oversized piloti hold the corner of the building.Save this picture!Typical Floor PlanThe 14-storey ‘tall’ building and 6-storey ‘long’ building of APEX comprise 153 apartments. A 400sqm rooftop garden terrace creates a park-like space with seating areas, shade trees, a BBQ deck and an outdoor cinema.Project gallerySee allShow lessHow Engineering the Serpentine Almost Brought AECOM’s Computers to a HaltArchitecture NewsDaniel Libeskind to Design Physics Building at Durham UniversityArchitecture NewsProject locationAddress:Waterloo NSW 2017, AustraliaLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share ArchDaily Save this picture!© Brett Boardman+ 10 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/401545/apex-turner Clipboard “COPY” Australialast_img

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *