House V / Stéphane Nikolas

first_img Area:  275 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/876452/house-v-stephane-nikolas Clipboard CopyHouses•Saint-Aunès, France France ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/876452/house-v-stephane-nikolas Clipboard “COPY” House V / Stéphane Nikolas Manufacturers: Aluform, Sapa Building System International NVSave this picture!Courtesy of Stéphane NikolasRecommended ProductsDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumDoorsLonghiDoor – HeadlineWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedWoodLunawoodThermowood FacadesText description provided by the architects. Located in the south of France near Montpellier, in the village of Saint Aunès, the house takes place on a land of vines, cultivated since the Romans, bathed by the sun of the Mediterranean Sea, a short 15- minutes drive away. The project includes another building, under construction, whose destination is that of an artist’s workshop for the owners.Save this picture!Ground Floor PlanA simple parallelepiped, a cocoon of steel and glass set between two horizontal planes which delimit the view, oriented towards the vibrating light of the south, the volume, light, detached from the ground, seems to rest on the green of the original vine. The two white lines of the gangway, slender and taut, draw a minimal intervention, on a vegetable background formed of cypresses, fig trees, laurels and other olive trees. The drawing is meant to be purified, a striking contrast between the hand of man and the work of nature, complementary, balanced, without harming or diminishing the presence of the other.Save this picture!Courtesy of Stéphane NikolasPlaced on a concrete base, an expression of durability and solidity, the steel cage of the structure, with optimized spans and stitches, wants to express the lightness and transparency of a habitat completely open on the outside. Bathed in the sun, catching its rays in winter, when it is low, protected from its flames in summer when it rises in the sky, the interior of the house is one with the garden, visually and physically. The bay windows of the south facade open on the entire stay and allow to extend it on the outer passageway, the terrace and the garden below.Save this picture!Courtesy of Stéphane NikolasThe surface is not important. What is important is the perception of volume and the relation to nature, outside, which multiply the spatial sensation.Save this picture!Courtesy of Stéphane NikolasMade for a family of three, two adults and a boy, the program responds to a request for two bedrooms, a guest room, an office/library, and a large basement for the cellar and garage.Save this picture!Courtesy of Stéphane NikolasThe metal frame was constructed as a Mecano, assembled and bolted on site, with cold bent sections. Fixed on the base of the cellar it has been dressed externally of an aluminum corrugated siding that corresponds to the industrial character of the structure, visible on the posts or the gangway. The large thermal insulation that fills the interstices of the framework allows a very small loss, compensated in winter by the solar contributions and an air/water heat pump that feed the heating by the ground. A thermodynamic hot water balloon coupled with a single flow ventilation produces the necessary hot water. The house meets the French BBC standards (building low consumption) with a consumption less than 29kwhPE / m2year.Save this picture!Structure AxonometricProject gallerySee allShow lessKew House / McLaren.ExcellSelected ProjectsCongo Kintele Congress Centre / AVCIARCHITECTSSelected Projects Share Projects 2016 “COPY” Houses Manufacturers Brands with products used in this architecture project ArchDaily Year:  Architects: Stéphane Nikolas Area Area of this architecture project Save this picture!Courtesy of Stéphane Nikolas+ 15 Share House V / Stéphane NikolasSave this projectSaveHouse V / Stéphane Nikolas CopyAbout this officeStéphane NikolasOfficeFollowProductsGlassSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSaint-AunèsFrancePublished on July 26, 2017Cite: “House V / Stéphane Nikolas” 26 Jul 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – FocusGlass3MGlass Finish – FASARA™ Fabric/WashiPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WoodParklex International S.L.Wood Finishes in Landaburu BordaSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesMetallicsTrimoFire Resistant Panel – Trimoterm FTVSkylightsVELUX CommercialModular Skylights – Northlight 40-90°SinksAcquabellaSink – LeviCurtain WallsRabel Aluminium SystemsMinimal Curtain Wall – Rabel 35000 Slim Super ThermalWoodBlumer LehmannData Processing for Wood ProjectsPorcelain StonewareCeramiche KeopeCeramic Tiles – EvokeChairs / StoolsBassamFellowsSpindle Chair and StoolMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *