La cañada House / Felipe Gonzalez Arzac arquitecto

first_imgArchDaily Projects Argentina “COPY” CopyAbout this officeFelipe Gonzalez Arzac arquitectoOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesCity BellArgentinaPublished on December 31, 2019Cite: “La cañada House / Felipe Gonzalez Arzac arquitecto” [Casa la cañada / Felipe Gonzalez Arzac arquitecto] 31 Dec 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Architects: Felipe Gonzalez Arzac arquitecto Area Area of this architecture project CopyHouses•City Bell, Argentina 2018 Houses Save this picture!Cortesía de Felipe Gonzalez Arzac arquitecto+ 25Curated by Clara Ott Share Year:  Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/930942/casa-la-canada-felipe-gonzalez-arzac-arquitecto Clipboard Manufacturers: Aluar, Anacleto, Decorart, Lograsso, Marmolería Los Hornos, San RafaelDesign Team:Florencia BarredaStructural Engineering:Nicolas LuchessiCity:City BellCountry:ArgentinaMore SpecsLess SpecsSave this picture!Cortesía de Felipe Gonzalez Arzac arquitectoText description provided by the architects. This house located on the outskirts of the town center, within a neighborhood in the pro-cess of transformation and development, is materialized through simple lines, pure forms and a functional layout that conceptualizes a modern imprint. On a large lot, in a quiet neighborhood surrounded by green, this detached house was pro-jected. Developed on one floor, one of the premises that guided the work of the Architect Felipe Gonzpález Arzac and that is constituted as a feature of his works, is the choice of noble materials for its construction; Concrete, wood, metal and glass predominate.Save this picture!Cortesía de Felipe Gonzalez Arzac arquitectoSave this picture!PlanSave this picture!Cortesía de Felipe Gonzalez Arzac arquitectoThe first thing we see before entering, on the street, is a large concrete wall, accompanied by an imposing rusty metal gate. Then, from the same mixture of the two materials, a low wall and a series of sticks that let the house appear from behind, provide privacy to the house from the street. Then, a slab that crosses transversely, houses the cars and connects them through a ser-vice entrance with the house. As for its implantation and morphology, a large rectangular block that occupies the lot in its entirety leaving two statutory retreats and perforated by three courtyards, assemble the house. The entrance door, made of petiribí wood, marks the work with its imprint. Next, a hall with a reception cabinet, where the concrete accompanies the ceiling. The constant, which will give continuity to the projected spaces, are the cement smoothing floors that were chosen throughout the lodging. As for its spatial distribution, the functionality of the environments was privileged. In this way, two large sectors were raised; a public one, where the living room, study or games room are located, separated with a small internal patio of the kitchen, which is the space in charge of articulating this sector with the private part of the house.Save this picture!Cortesía de Felipe Gonzalez Arzac arquitectoSave this picture!Cortesía de Felipe Gonzalez Arzac arquitectoTowards the front of this other private sector, the services are located: laundry, toilette, and two bathrooms. There, a large internal courtyard provides light and a place of expansion and recreation for this more intimate sector of the house, to carry out more private activities, and designed to be completely separated from the public spaces of the house . Three bedrooms are housed in the private part of the house, two of them the same and mirrored, and a last bedroom with dressing room and bathroom. To the private sector and kitchen, a large gallery with concrete ceiling and metal-coated grill is added, which expands towards the bottom and absorbs the sunset sun. Finally, on the outside there is a concrete house seen on all sides, while to counteract this proposal, inside the ceilings of non-circulation environments, they were made with white plaster to provide more clarity to each space. A house that dialogues its conditions of implementation, noble materials, functional require-ments, a modern and minimalist language, creativity and identity of the Felipe González Arzac Studio.Save this picture!Cortesía de Felipe Gonzalez Arzac arquitectoProject gallerySee allShow lessBreaking Boundaries: Revolutionary Design in Paraguay’s Rural HomesArchitecture NewsTechnicolor Headquarters Office Building / Franklin Azzi Architecture + CALQSelected Projects Share Area:  320 m² Year Completion year of this architecture project La cañada House / Felipe Gonzalez Arzac arquitecto ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/930942/casa-la-canada-felipe-gonzalez-arzac-arquitecto Clipboard La cañada House / Felipe Gonzalez Arzac arquitectoSave this projectSaveLa cañada House / Felipe Gonzalez Arzac arquitectolast_img

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *