RIN’s House / 85 Design

first_imgCopyAbout this office85 DesignOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHội AnOn FacebookVietnamPublished on September 18, 2020Cite: “RIN’s House / 85 Design” 17 Sep 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects Houses CopyHouses•Hội An, Vietnam Year:  ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/947594/rins-house-85-design Clipboard “COPY” Area:  75 m² Year Completion year of this architecture project RIN’s House / 85 DesignSave this projectSaveRIN’s House / 85 Designcenter_img Architects: 85 Design Area Area of this architecture project Save this picture!Courtesy of To Huu Dung+ 36Curated by Hana Abdel Share Design Team:To Huu DungClients:Tu Thuyen, Tuyet VinhEngineering:Dao Ngoc SonLandscape:To Huu DungCollaborators:Nguyen Ngoc Binh, Trinh Mai GiangCity:Hội AnCountry:VietnamMore SpecsLess SpecsSave this picture!Courtesy of To Huu DungRecommended ProductsFiber Cements / CementsEQUITONEFiber Cement Facade Panel NaturaFiber Cements / CementsSwisspearlSwisspearl Largo Fiber Cement PanelsWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsText description provided by the architects. This house is located deep into a small alley of Hoi An ancient town, which is a World Heritage site. Therefore, we are required to comply with strict regulations of Hoi An People’s Committee on planning, architecture, and construction density of Hoi An People’s Committee. The object is to design a house for 5 members of 3 generations. The design itself has to be suitable for the modern lifestyle as well as living close to nature; it is not following the ancient design of Hoi An ancient town, but also has to have basic features of indigenous architecture. Especially, the eldest person in the house, who is the father of the host, has suffered from illness and difficulty in walking.Save this picture!Courtesy of To Huu DungSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!Courtesy of To Huu DungTherefore, the house should provide a quiet space suitable for his daily activities as well as create an optimistic atmosphere. The main common space of the family is on the ground floor. The kitchen has a rigid connection to the parent’s bedroom while the middle yard is considered as a feature spot of the house. The middle yard has lots of trees and the flow of air and light is also entering the house through the yard, ensuring maximum ventilation.Save this picture!Courtesy of To Huu DungSave this picture!Courtesy of To Huu DungVentilation is the key feature of this house as it helps the house avoid moisture, humidity, which are not good for the health of the family, especially the host’s father. On the first floor are the host’s bedroom and the bedroom of their newborn baby. In order to maximize the natural light and air, both bedrooms have their own big glass windows look toward a skylight of the house. That way there will be always fresh air in those bedrooms. On the attic floor, we arrange lots of trees on a small terrace in front of the worship room, which reduces the impact from the heat of the sun toward the lower floors.Save this picture!Courtesy of To Huu DungThis is a simple way we have used for most of our projects. Friends or relatives of the host can use the guest’s bedroom at the back of the attic floor whenever they visit the family. Last but not least, we know we have done a meaningful project for the family as we can see they are counting every single day toward the day they can move in their new home. The happiness of the client is truly the best reward that an architect can have.Save this picture!Courtesy of To Huu DungProject gallerySee allShow lessColour Shingle House / Krisna Cheung ArchitectsSelected ProjectsHouse-K / N.A.OSelected Projects Share Vietnam ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/947594/rins-house-85-design Clipboard RIN’s House / 85 Design 2020 “COPY”last_img

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *